Noticies

CEIP del Papiol

Llibres per Sant Jordi!

Com cada any per Sant Jordi, l'AMPA ha tornat a obsequiar avui als nens i nenes de l'escola amb un quants llibres molt interessants.

Esperem que gaudiu molt d'ells!

Espai Mico-Max al menjador

El próxim dia 3 de Març, els cursos de P3 a 2n realitzaran una activitat de dinamització educativa a l'estona del menjador, de després de dinar: un conte per menjar-se'l! Jugarem, aprendrem i riurem!

“NADAL AL MENJADOR”

EL MENJADOR ORGANITZA A PARTIR DE LES 14:00H.

JORNADES GASTRONÒMIQUES:

 DIJOUS 22/12/16

 

Veniu tots/es ben elegants... que després de dinar farem:

BALL DE GALA


MENÚ:

  • Pica-pica... xips, olives, galetes salades...

  • Sopa de Galets

  • Canelons

  • Natilles amb neules


ELS NOSTRES... TALLERS:

P3, P4 i P5: Estrelles personalitzades per l’arbre de Nadal.

1r i 2n: Galetes de Nadal guarnides com cal.

3r a 6è: Arbrets dolços i per decorar.

 
L’equip de monitors/es i Teno us desitja unes bones festes i un feliç 2017

“CASTAHALLOW”

EL MENJADOR ORGANITZA A PARTIR DE LES 14:00H.

JORNADES GASTRONÒMIQUES:

 DIVENDRES 28/10/16

 

MENÚ:

Mireu bé el que hi ha...espaguetis amb ulls.. a continuació mòmies de frankfurts....iper postres ......uuuuuuh!!!


ACTIVITATS:                                                                                               

P3, P4 i P5: Decorem menjador i aranyetes dolces.

1r i 2n: Decoració del passatge del terror i menjador.

3r i 4t: Danses de la castanyera i minixef a cuina, ens preparen el segon plat!

Els nens/es 5è i 6è ens preparen un espectacle terrorífic...


...passeu...i no mireu enrere...

el passatge us espera...!!!


Organitza:

Equip de monitors/es i Teno

 

El Micu Macs ja torna a ser aquí!

Bon dia nenes i nens!! El Micu Macs ja torna a ser aquí! I està a punt de visitar la vostra escola, per explicar-vos les seves aventures. Ha estat viatjant en un vaixell pirata!!!!! Vindrà acompanyat del “Pirata Albergínia” i el “Pirata Cogombre”. Descobrirem una història fascinant on coneixerem personatges misteriosos... 

Formulari per a la sol·licitud de preinscripció

Formulari per a la sol·licitud de preinscripció a educació infantil, primària i ESO

Adjuntem el formulari per realitzar la sol·licitud de preinscripció a educació infantil, primària i ESO. Us demanem que llegiu amb atenció el formulari. Us recordem que el termini de preinscripció queda fixat des del 30 de març fins el 7 d'abril de 2016. La sol·licitud s'haurà de lliurar en el centre de primera opció.

PER CARNAVAL TOT S’HI VAL!!!

EL MENJADOR ORGANITZA de 14:00 a 16:30h.:

Jornades gastronòmiques: DIVENDRES 5/2/16

 

PER CARNAVAL TOT S’HI VAL!!!

 

Després de dinar al voltantde les 15:15h. celebrem el CARNAVAL al migdia, farem gresca i xerinola, no hi faltarà la música per dansar i ballar...

..i com no, lluir les nostres disfresses amb gràcia!!

El tema a escollir… éslliure:  podeubuscar o fera casa la que més us agradi, de ben segur estareu ben guapos/es.

 

NOTA IMPORTANT: Les disfresses cal portar-les en una bossa el mateix divendres dia 5. L’equip de monitors/es els ajudarem a posar-se la disfressa que portin i si cal pintarem la cara !!!

      ORGANITZA: Equip de monitors/es de l’escola Pau Vila/Teno

Contra l'assetjament escolar: La FaPaC se suma al manifest LGTBI

La FaPaC s'adhereix i dóna suport a la Plataforma LGTBI de Catalunya que en el seu manifest contra l'assetjament escolar i la LGTBIfòbia reclama als poders públics prevenir la discriminació per raó de gènere i combatre casos d'agressions.

 

El moviment i Plataforma LGTBI de Catalunya, amb motiu de la concentració de dijous 27 de gener, a les 19 hores, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, ha fet públic un manifest al qual s'hi adhereix la FaPaC per mostrar la seva preocupació i suport davant qualsevol acte d'assetjament a l'escola i/o agressió per raó d'orientació sexual, identitat de gènere. La concentració es convoca amb els lemes: "Prou bullying per LGTBIfòbia""Aturem l'assetjament escolar" i "Exigim al govern de la Generalitat de Catalunya la implementació de la Llei contra la LGTBIfòbia".

 

Llegiu el Manifest:

 

ATUREM EL BULLYING PER LGTBIFÒBIA IMPLEMENTEM  LA LLEI LGTBI!

 

El passat 2 d’octubre de 2014, el Parlament de Catalunya va aprovar la llei 11/2014 per garantir els drets lgtbi i eradicar la lgtbifòbia. Aquesta llei pionera al món implementa diversos protocols i mesures per garantir els drets d’aquest col·lectiu, i per primera vegada a la història inclou un règim d'infraccions i sancions.

 

La llei parteix del principi de NO DISCRIMINACIÓ per raó d'orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere. La llei dóna un mandat als poders públics perquè prenguin totes les mesures pertinents per prevenir la lgtbifòbia i combatre els casos d'agressions. Es tracta d’un marc legal que aborda tots els moments d'una persona lgtbi des del seu naixement fins a la seva mort, i tots els àmbits: públics, familiars i privats. L'any passat hi va haver 115 denúncies per lgtbIfòbia a Catalunya. Els àmbits d'incidència més importants van ser les agressions i vexacions, la vulneració dels drets sexuals i reproductius, l'assetjament a les xarxes socials i el bullying o assetjament escolar.

 

Un dels sectors més vulnerables del col·lectiu lgtbi són, sense cap mena de dubte, els menors transsexuals, que pateixen com si d'una epidèmia es tractés la violència lgtbifòbica en les seves diferents expressions. El bullying consisteix en l'assetjament constant a les escoles per mitjà d’agressions verbals i físiques a tota persona que és diferent.

 

En els darrers anys han sortit a la llum pública diferents situacions d'assetjament escolar que han fet sonar totes les alarmes, sense que això hagi suposat que es dugui a terme un pla d'actuació ferm i contundent  per treballar aquest problema a les aules.

 

La lluita contra l’assetjament escolar afecta totes les esferes de la vida quotidiana, perquè ataca la integritat moral de les persones lgtbi, la seva dignitat i el dret a no ser discriminades.

 

Les administracions públiques han de ser les que pilotin, d'acord amb les entitats, tots els mecanismes necessaris per fer front a aquesta greu vulneració de drets fonamentals. Davant elbullying gairebé sempre mirem cap a un altre cantó i moltes vegades menysvalorem els fets i banalitzem l’impacte que té en la salut de les seves víctimes.

 

A Catalunya hem viscut diferents casos d’assetjament escolar que, malauradament, sempre s’han respost amb el mateix patró: canvi de centre per part de la víctima, impunitat absoluta per part dels agressors i manca d'activació de mecanismes per part de l'administració.

 

L'any 2003 va sortir a la llum un dels primers casos d’assetjament a una menor lesbiana que va patir tota mena d'agressions a l'escola de Sabadell on estudiava. La víctima va haver de canviar d'escola i el procés judicial no va tenir en compte la dimensió de delicte d'odi i discriminació amb motivació homòfoba.

 

El 2015 un noi de 14 anys de Girona va viure episodis d’assetjament a la seva escola sense que ens consti cap sanció als agressors per part de l'administració. També al Vallès un noi gai de 17 anys estaria patint un assetjament constant a conseqüència de la seva orientació sexual. Pel que fa al cas de l'Alan, aquest és, sens dubte, un cas paradigmàtic que mostra amb tota cruesa la dura realitat d'un menor trans en fase de construcció de la seva identitat de gènere. L'Alan va patir una immensa incomprensió i discriminació i va haver de canviar fins a tres vegades d'institut. La seva mort ens interpel·la a totes sobre la manca de recursos i moltes vegades de voluntat política per fer front a aquesta veritable epidèmia social, que és l’assetjament escolar.

 

La llei contra la lgtbifòbia és molt contundent en abordar la violència lgtbi:

 

"Art 12.6. S’ha de vetllar per la conscienciació i la prevenció de la violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i oferir mecanismes als centres perquè detectin situacions de discriminació o exclusió de qualsevol persona per les dites raons. En aquest sentit, s’ha de promoure el desplegament efectiu de plans de convivència amb un èmfasi especial en les mesures de prevenció i d’actuació contra l’assetjament de què poden ésser objecte les persones LGBTI en el medi escolar."

 

El moviment LGTBI volem la implementació total i immediata de la llei 11/2014, d'acord amb les entitats lgtbi i donant una especial urgència als àmbits educatiu, sanitari, règim d'infraccions i sancions, drets sexuals i reproductius i Consell Nacional LGTBI.

 

TENIM PRESSA. VOLEM FER EFECTIUS ELS NOSTRES DRETS I LLIBERTATS!

Us deixem aquest link de la noticia que va publicar aquesta semana passada el Periodico de Catalunya, que feia esmena de la jornada continuada. Sembla ser que el pla ha estat aprobat per continuar amb les escales pilot fins el 2019, tot i que la nostra escola encara espera la comunicació oficial.

 

clica aquí per accedir a la noticia