Noticies

CEIP del Papiol

Accés als materials xerrada pas a secundària

El passat 19 de març va tenir lloc una xerrada sobre el pas de primària a secundària. Molt amablement, el ponent ens ha fet arribar materials relacionats amb el tema de la xerrada. Els trobareu també publicats a la secció de la web del Taller de pares.

Presentació de la xerrada

Presenta les principals característiques i objectius de les dues etapes educatives, la primària i la secundària.

També exposa de manera esquemàtica els principals canvis que es produeixen en el nen en el moment d’accés a la secundària: canvis en l’entorn, canvis en les seves relacions socials, canvis psicològics, canvis físics i canvis en la forma d’aprendre.

Podeu veure’l aquí.

Projecte educatiu Millorem

Es tracta d’un projecte portat a terme per l’Associacio Educativa i Formativa TBCLASS de les Franqueses del Vallès, que és una entitat sense ànim de lucre formada per professors, que fa activitats relacionades amb la formació, l’aprenentatge i la recerca educativa.

El curs 2010-2011 van començar un treball d’investigació per esbrinar les causes del fracàs escolar, que ha durat 3 anys i en el que han participat 24.700 estudiants de secundària de diverses comarques de Catalunya.

L’estudi exposa la metodologia seguida per l’estudi, els seus resultats i les causes que s’han detectat que incideixen en el fracàs escolar.

Proposa també tot un seguit d’accions de millorar, tant a nivell de família, com de professorat i de sistema educatiu.

Podeu veure’l aquí