Noticies

CEIP del Papiol

Article sobre AMPAs al diari Ara

El 15 de febrer es va publicar al diari Ara un article sobre la feina que fan les AMPA de les escoles. Us en posem una part i us podeu descarregar l'article complet aquí. "Als meus tres fills els agrada que sigui de l'associació de mares i pares (AMPA) de l'escola", explica la Patrícia Sarrias. És la presidenta de l'AMPA de l'Escola Pere IV, del Poblenou de Barcelona, i assegura que a les seves criatures els ha reforçat el sentiment de pertinença a l'escola el fet que ella hi estigui tan implicada.

En una tarda de febrer, mentre la junta de l'AMPA està reunida amb els pares delegats de classe, els de la comissió de festes estan immersos en els preparatius de Carnaval. Volen forrar amb mil i un colors el camió amb què sortiran de l'escola a la rua del barri. Per això, en les setmanes prèvies de les dates de disbauxa han ocupat una aula amb tisores, papers de tots tipus, cel·los i coles d'enganxar. Algunes criatures també els ajuden; d'altres estan fent extraescolars a la mateixa escola i saben que quan acabin tenen els pares dins d'una aula. I encara uns altres han marxat amb els pares (homes). "A la junta hi tenim dos homes, però a la coordinadora d'AMPAs de les escoles del barri totes som dones". És el perfil predominant, asseguren.

La Patrícia va decidir participar en l'AMPA perquè creu en la vida associativa per millorar la realitat. "En el cas d'una AMPA, hi guanya l'escola i, per tant, hi ha una repercussió directa en els meus fills i, esclar, en totes les criatures".

Aportacions

Per si algú en té dubtes, la Patrícia i la junta comencen a relatar tot el que fan: gestionen les hores d'acollida de matí i de tarda; gestionen les extraescolars per als alumnes i per als pares (que mereixen un paràgraf a part!); s'impliquen en les dates festives del calendari perquè tots els infants hi puguin participar a un cost molt baix, com per exemple per Carnaval, quan preparen disfresses molt econòmiques; fan Escola de Pares per orientar els adults en l'educació dels fills; fan actes solidaris en col·laboració amb el Banc dels Aliments, a qui aporten menjar empaquetat recollit a l'escola, i amb les ludoteques del barri, a les quals donen joguines. I, per acabar, que s'escriu molt ràpid, aporten una partida econòmica a l'escola, perquè l'equip directiu la destini a cobrir les necessitats que tingui (com ara finançar pissarres digitals).

Seguiu llegint l'article aquí