Noticies

CEIP del Papiol

Què fem a l'extraescolar de teatre

Després d’un trimestre en funcionament ja es pot fer balanç de com està funcionant aquesta activitat nova a la nostra escola.

El grup dels divendres (1r i 2n) és de 8 alumnes (sis nenes i dos nens).

El grup de dilluns (3r i 4rt) és de 4 alumnes (1 nen i 3 nenes).

L’activitat de teatre serveix per a que els grups es vagin cohesionant sessió rera sessió, independentment de les relacions que tinguin els nens amb el seu grup clase.

Els grups tenen moltes ganes d'experimentar, de jugar i provar. Accepten de molt bon grat totes les propostes noves i aixó fa que sigui fàcil "tirar del fil" i ajudar-los a desenvolupar la seva creativitat.

A Espai Teatre, l’objectiu principal es treballar l'educació emocional a través del teatre.

 Sempre es comencen les classes amb una rotllana on es pregunta als nens "com estàs?" i se’ls convida a explicar (amb paraules, amb gestos, amb ganyotes o com puguin) com se senten i quins senyals els dóna el seu cos per saber com estan.

 A hores d'ara ja saben distingir quan estan nerviosos per una cosa bona o quan estan preocupats. O a quina part del seu cos "noten" que estan tristos o contents, o què els passa quan estan enrabiats. Només el fet de prendre consciència de com estan, els ajuda a calmar-se i a predisposar-se a començar l'activitat. 

Avançant en el treball de la gestió de les emocions, per al segon trimestre s’han dissenyat quatre sessions, on es combinarà expressió plàstica i dramàtica per tal d'endinsar-nos en una de les emocions que més aclapara els menuts, la por.

 S’intentarà recollir material gràfic per tal de fer un petit vídeo on es mostri l'evolució del treball. Es podrà veure al Facebook d’Espai Teatre (https://www.facebook.com/pages/Espai-Teatre/1486626788219706?fref=ts).

 Per a més información sobre l’activitat podeu clicar aquí.