Noticies

CEIP del Papiol

XERRADA PEDIATRICA

El divendres dia 6 de Febrer a les 20:00h del vespre a la Biblioteca Valentí Almirall, es va fer una xerrada de: "Guía práctica en  pediatría para padres, Lllar d´infants i escuela".

La xerrada la va organitzar la LLar d´infants El Cucut, però no només estava adreçada a pares i mares de nens/es del Cucut.

La xerrada la va fer la pediatre del poble, Vivian Lemes Ulloa i la infermera Montserrat Sánchez.

Van parlar i explicar el protocol a seguir de  les   malalties bàsiques que ens trobem a les edats dels nostres fills/es, com també cures bàsiques.

Les malalties    infantils més comunes són les infeccions, que es caracteritzen per la seva rápida transmisió d´un nen/a a un/a altre nen/a i que està produïda per un virus o una bacteria.

les més freqüents són les infeccions respiratories i les   malalties  respiratories i les malalties      diarreiques que afecten a l´estómac

Principalment les infeccions víriques es prevenen, actualmente, gràcies a les vacunes. L´aplicació de les vacunes consisteix bàsicament a la prevenció més afectiva contra algunes   malalties   greus d l´infància. I actuen reforzant les defenses del nen/a.

 

MALALTIES INFANTILS.

Cada malaltia s´inicia amb un síntoma distint... un dolor, una lesió, un malastar, les sensacions rares, la debilitat o la dificultat del moviment... són algunes de les senyals que indiquen que alguna cosa no funciona bé dins del cos d´una persona.

CATARRO: És una infecció de les vies respiratories, caracteritzat per la tos, secreccions, mucositat, i obstrucció nasal que dificulten la respiració del nen/a. Tractament: amb suero fisiològic i beure molta aigua.

CONJUNTIVITIS: pot ser causada per un virus, o una bacteria o per una reacció alérgica. Són molt contagioses sobre tot els diez que supuren els ulls, aquests dies no és aconsellable anar a l´escola. Tractament: consultar al pediatre i si cal antibiotic o col.liri.

ESCARLATINA: Dona febre i dolor de les amigdales. És molt contagiós i el periode d´incubacióés entre 2 i 5 dies.

  GASTROINTERITIS :Inflamació e irritació mucosa de l´estómac. Els síntomes poden ser com nàuseas, vòmits, febre, dolor abdominal i diarrea. És una malaltia contagiosa, sobre tot és vírica(no necesita antibiotic). Tractament: 1-Repòs a casa i beure molta aigua per evitar la deshidratació. 2-Baixar la febre amb antitèrmic. 3- Durant 24h millor no menjar i beure molt líquid, aigua sobre tot, i suc de pastanaga.

GRIP: Infecció respiratoria molt contagiosa, es presenta com febre elevada, cefaleas, vómits i tot seca. El peridode d´incubació entre  1 a 3 dies... Tractament de la grip: baixar febre amb els antitèrmics, molt descans.

 

Aquestes malalties millor sempre evitar anar a l´escola per evitar contagi.

La infermera bàsicament va explicar que les ferides lo millor és aigua

La xerrada, tot i que no van anar molts pares i mares va ser molt positiva i la predisposició e l´interés per part de les professionals del CAP va ser molt bona i pot ser més endavant es realitza una altra xerrada.

Documentacio de la xarrada

Mes informacio; Infermera virtual