Noticies

CEIP del Papiol

“NADAL AL MENJADOR”

EL MENJADOR ORGANITZA A PARTIR DE LES 14:00H.

JORNADES GASTRONÒMIQUES:

 DIJOUS 22/12/16

 

Veniu tots/es ben elegants... que després de dinar farem:

BALL DE GALA


MENÚ:

  • Pica-pica... xips, olives, galetes salades...

  • Sopa de Galets

  • Canelons

  • Natilles amb neules


ELS NOSTRES... TALLERS:

P3, P4 i P5: Estrelles personalitzades per l’arbre de Nadal.

1r i 2n: Galetes de Nadal guarnides com cal.

3r a 6è: Arbrets dolços i per decorar.

 
L’equip de monitors/es i Teno us desitja unes bones festes i un feliç 2017

“CASTAHALLOW”

EL MENJADOR ORGANITZA A PARTIR DE LES 14:00H.

JORNADES GASTRONÒMIQUES:

 DIVENDRES 28/10/16

 

MENÚ:

Mireu bé el que hi ha...espaguetis amb ulls.. a continuació mòmies de frankfurts....iper postres ......uuuuuuh!!!


ACTIVITATS:                                                                                               

P3, P4 i P5: Decorem menjador i aranyetes dolces.

1r i 2n: Decoració del passatge del terror i menjador.

3r i 4t: Danses de la castanyera i minixef a cuina, ens preparen el segon plat!

Els nens/es 5è i 6è ens preparen un espectacle terrorífic...


...passeu...i no mireu enrere...

el passatge us espera...!!!


Organitza:

Equip de monitors/es i Teno

 

El Micu Macs ja torna a ser aquí!

Bon dia nenes i nens!! El Micu Macs ja torna a ser aquí! I està a punt de visitar la vostra escola, per explicar-vos les seves aventures. Ha estat viatjant en un vaixell pirata!!!!! Vindrà acompanyat del “Pirata Albergínia” i el “Pirata Cogombre”. Descobrirem una història fascinant on coneixerem personatges misteriosos... 

Formulari per a la sol·licitud de preinscripció

Formulari per a la sol·licitud de preinscripció a educació infantil, primària i ESO

Adjuntem el formulari per realitzar la sol·licitud de preinscripció a educació infantil, primària i ESO. Us demanem que llegiu amb atenció el formulari. Us recordem que el termini de preinscripció queda fixat des del 30 de març fins el 7 d'abril de 2016. La sol·licitud s'haurà de lliurar en el centre de primera opció.

PER CARNAVAL TOT S’HI VAL!!!

EL MENJADOR ORGANITZA de 14:00 a 16:30h.:

Jornades gastronòmiques: DIVENDRES 5/2/16

 

PER CARNAVAL TOT S’HI VAL!!!

 

Després de dinar al voltantde les 15:15h. celebrem el CARNAVAL al migdia, farem gresca i xerinola, no hi faltarà la música per dansar i ballar...

..i com no, lluir les nostres disfresses amb gràcia!!

El tema a escollir… éslliure:  podeubuscar o fera casa la que més us agradi, de ben segur estareu ben guapos/es.

 

NOTA IMPORTANT: Les disfresses cal portar-les en una bossa el mateix divendres dia 5. L’equip de monitors/es els ajudarem a posar-se la disfressa que portin i si cal pintarem la cara !!!

      ORGANITZA: Equip de monitors/es de l’escola Pau Vila/Teno

Contra l'assetjament escolar: La FaPaC se suma al manifest LGTBI

La FaPaC s'adhereix i dóna suport a la Plataforma LGTBI de Catalunya que en el seu manifest contra l'assetjament escolar i la LGTBIfòbia reclama als poders públics prevenir la discriminació per raó de gènere i combatre casos d'agressions.

 

El moviment i Plataforma LGTBI de Catalunya, amb motiu de la concentració de dijous 27 de gener, a les 19 hores, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, ha fet públic un manifest al qual s'hi adhereix la FaPaC per mostrar la seva preocupació i suport davant qualsevol acte d'assetjament a l'escola i/o agressió per raó d'orientació sexual, identitat de gènere. La concentració es convoca amb els lemes: "Prou bullying per LGTBIfòbia""Aturem l'assetjament escolar" i "Exigim al govern de la Generalitat de Catalunya la implementació de la Llei contra la LGTBIfòbia".

 

Llegiu el Manifest:

 

ATUREM EL BULLYING PER LGTBIFÒBIA IMPLEMENTEM  LA LLEI LGTBI!

 

El passat 2 d’octubre de 2014, el Parlament de Catalunya va aprovar la llei 11/2014 per garantir els drets lgtbi i eradicar la lgtbifòbia. Aquesta llei pionera al món implementa diversos protocols i mesures per garantir els drets d’aquest col·lectiu, i per primera vegada a la història inclou un règim d'infraccions i sancions.

 

La llei parteix del principi de NO DISCRIMINACIÓ per raó d'orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere. La llei dóna un mandat als poders públics perquè prenguin totes les mesures pertinents per prevenir la lgtbifòbia i combatre els casos d'agressions. Es tracta d’un marc legal que aborda tots els moments d'una persona lgtbi des del seu naixement fins a la seva mort, i tots els àmbits: públics, familiars i privats. L'any passat hi va haver 115 denúncies per lgtbIfòbia a Catalunya. Els àmbits d'incidència més importants van ser les agressions i vexacions, la vulneració dels drets sexuals i reproductius, l'assetjament a les xarxes socials i el bullying o assetjament escolar.

 

Un dels sectors més vulnerables del col·lectiu lgtbi són, sense cap mena de dubte, els menors transsexuals, que pateixen com si d'una epidèmia es tractés la violència lgtbifòbica en les seves diferents expressions. El bullying consisteix en l'assetjament constant a les escoles per mitjà d’agressions verbals i físiques a tota persona que és diferent.

 

En els darrers anys han sortit a la llum pública diferents situacions d'assetjament escolar que han fet sonar totes les alarmes, sense que això hagi suposat que es dugui a terme un pla d'actuació ferm i contundent  per treballar aquest problema a les aules.

 

La lluita contra l’assetjament escolar afecta totes les esferes de la vida quotidiana, perquè ataca la integritat moral de les persones lgtbi, la seva dignitat i el dret a no ser discriminades.

 

Les administracions públiques han de ser les que pilotin, d'acord amb les entitats, tots els mecanismes necessaris per fer front a aquesta greu vulneració de drets fonamentals. Davant elbullying gairebé sempre mirem cap a un altre cantó i moltes vegades menysvalorem els fets i banalitzem l’impacte que té en la salut de les seves víctimes.

 

A Catalunya hem viscut diferents casos d’assetjament escolar que, malauradament, sempre s’han respost amb el mateix patró: canvi de centre per part de la víctima, impunitat absoluta per part dels agressors i manca d'activació de mecanismes per part de l'administració.

 

L'any 2003 va sortir a la llum un dels primers casos d’assetjament a una menor lesbiana que va patir tota mena d'agressions a l'escola de Sabadell on estudiava. La víctima va haver de canviar d'escola i el procés judicial no va tenir en compte la dimensió de delicte d'odi i discriminació amb motivació homòfoba.

 

El 2015 un noi de 14 anys de Girona va viure episodis d’assetjament a la seva escola sense que ens consti cap sanció als agressors per part de l'administració. També al Vallès un noi gai de 17 anys estaria patint un assetjament constant a conseqüència de la seva orientació sexual. Pel que fa al cas de l'Alan, aquest és, sens dubte, un cas paradigmàtic que mostra amb tota cruesa la dura realitat d'un menor trans en fase de construcció de la seva identitat de gènere. L'Alan va patir una immensa incomprensió i discriminació i va haver de canviar fins a tres vegades d'institut. La seva mort ens interpel·la a totes sobre la manca de recursos i moltes vegades de voluntat política per fer front a aquesta veritable epidèmia social, que és l’assetjament escolar.

 

La llei contra la lgtbifòbia és molt contundent en abordar la violència lgtbi:

 

"Art 12.6. S’ha de vetllar per la conscienciació i la prevenció de la violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i oferir mecanismes als centres perquè detectin situacions de discriminació o exclusió de qualsevol persona per les dites raons. En aquest sentit, s’ha de promoure el desplegament efectiu de plans de convivència amb un èmfasi especial en les mesures de prevenció i d’actuació contra l’assetjament de què poden ésser objecte les persones LGBTI en el medi escolar."

 

El moviment LGTBI volem la implementació total i immediata de la llei 11/2014, d'acord amb les entitats lgtbi i donant una especial urgència als àmbits educatiu, sanitari, règim d'infraccions i sancions, drets sexuals i reproductius i Consell Nacional LGTBI.

 

TENIM PRESSA. VOLEM FER EFECTIUS ELS NOSTRES DRETS I LLIBERTATS!

Us deixem aquest link de la noticia que va publicar aquesta semana passada el Periodico de Catalunya, que feia esmena de la jornada continuada. Sembla ser que el pla ha estat aprobat per continuar amb les escales pilot fins el 2019, tot i que la nostra escola encara espera la comunicació oficial.

 

clica aquí per accedir a la noticia

Tres cerebros, un solo niño.

Reptiliano, límbico y cortical, tres cerebros integrados y un solo niño que debe aprender manejarlos.  Hoy te acerco a la teoría de los tres cerebros para que puedas comprender un poco más a tus hijos.

Siempre he apostado por una premisa: conocer para comprender, comprender para educar. Conociendo un poco más sobre las estructuras que gobiernan nuestro ser entenderemos por qué no se puede razonar con un bebé hambriento o con un niño inmerso en una rabieta, entenderemos también por qué es tan importante la educación emocional o por qué hay que educar nuestra atención y nuestra capacidad de planificación. Hoy te hablo sobre esos tres cerebros que nos ayudan a reaccionar, a sentir y a pensar.

 

Los tres cerebros de los que te hablo en este artículo son esos tres tipos de cerebros que tenemos tanto los adultos como los niños. Tres cerebros integrados, superpuestos y unidos, resultado de millones de años de evolución. Estos tres cerebros, integrados en uno solo, dentro de una única persona (dentro de ti, de mi, de tu hijo o de los míos) explican cómo nuestro cerebro reacciona a determinados estímulos, modula emociones o planea acciones.

Los tres cerebros del niño, los explica también el Dr. Álvaro Bilbao, en su libro El cerebro del niño explicado a los padres, un libro muy recomendable del que pronto encontrarás una reseña en este mismo blog. 

La teoría de los tres cerebros fue definida por primera vez por el célebre neurocientífico Paul Mac Lean quien distinguió tres niveles en la estructura cerebral: un cerebro primitivo o reptiliano, otro límbico o emocional y por último el cerebro cortical o racional.

Veremos qué es lo que hace o controla cada uno de ellos y por qué es importante saberlo para entender por qué se comportan del modo que lo hacen nuestros hijos o nosotros mismos, en función de qué cerebro haya tomado las riendas en cada momento. Cuanto más pequeños son los niños más profundas son las estructuras cerebrales que tienen el control.

El cerebro primitivo o reptiliano.

Se trata de la estructura cerebral más antigua, una parte profunda del cerebro encargada de las funciones vitales como por ejemplo respirar o permitir el latido del corazón, funciones automáticas que no requieren de nuestra atención.

Es el encargado de sentir hambre, frío, calor y de lanzarnos a la acción para calmar estas sensaciones. En el caso de los bebés cuando sienten alguna de estas necesidades lloran desconsoladamente buscando calmar estas sensaciones molestas, por eso no es efectivo razonar con ellos en estos momentos porque la parte que controla su conducta es muy primitiva y nada racional.  Para calmar su llanto debemos ofrecerles consuelo ya sea alimentándolos, acariciándolos, ayudándoles a conciliar el sueño, …  rápidamente desaparecerá el malestar y cesará el llanto producto de esas sensaciones incómodas o molestas que capta el cerebro primitivo.

El cerebro límbico o emocional.

Es una zona intermedia del cerebro, que apareció con los primeros mamíferos, encargada de las respuestas emocionales.

Es el cerebro que siente amor, odio, celos, angustia, miedo. Es el cerebro que nos motiva, que nos impulsa o ilusiona., pero también el que nos nubla la razón y se apodera de nuestro cerebro racional si no lo sabemos controlar.

Hay que educar las emociones para poder sentir y pensar, pensar que no todas las reacciones son buenas y que no hay que dejarse llevar por la rabia, la frustración o los celos, pero tampoco por una excesiva alegría. Debemos controlar impulsividad y eso lo podremos hacer gracias a nuestro cerebro racional.

El cerebro cortical o racional.

La estructura más reciente, la más nueva, la que nos hace ser animales racionales, donde se encuentran las funciones más complejas como el lenguaje, la atención, la planificación, …

Es el cerebro creador, creativo. Es el cerebro que lee o escribe, el que imagina, el que juega. Es el cerebro que pinta o  esculpe. Es el cerebro que nos hace humanos, el que recuerda y aprende, el que prevee consecuencias y propone alternativas.

Tres cerebros, un solo niño.

Durante los primeros años de vida el cerebro primitivo y el emocional son los que guían a nuestros pequeños, son quienes toman las riendas para permitirle la supervivencia. Gracias a ellos nuestros hijos son capaces de llorar desconsoladamente para pedirnos que les alimentemos, aseemos o abracemos. Gracias a su cerebro emocional no se aleja demasiado de nosotros por miedo a perdernos, aprende a sentirse querido y a querer, desarrolla su capacidad empática, pero también se siente perdido y celoso si aparece de repente mamá con un nuevo hermano.

A medida que nuestro hijo va creciendo y desarrollándose también lo hace su cerebro más racional, las estructuras cerebrales del neocórtex van cobrando mayor importancia, nuestro hijo aprende a hablar, aprende a relacionar, a pensar, a imaginar.

Es alrededor de los tres años cuando esta última estructura cerebral cobra mayor importancia, pero eso no significa que las demás estructuras queden en un segundo plano, solo que va aprendiendo a controlarlas. Nuestro hijo seguirá necesitando mucho afecto, caricias y besos, achuchones y cosquillas, necesitará que le enseñemos a modular su reacción ante el enfado y la frustración para conseguir que el cerebro emocional o límbico no colapse al racional. Necesitará modelos a seguir, necesitará guías, pautas de comportamiento que le ayuden a aprender cómo reaccionar, y eso lo aprenderá de ti con su cerebro racional, el cerebro que piensa, que planea y actúa meditando las consecuencias.

Fuente: http://www.mamapsicologainfantil.com/

Dinar especial de Nadal al menjador

JORNADES GASTRONÒMIQUES: DIMARTS 22/12/15

“i tu per NADAL, on vas??”

 

MENÚ MENJADOR:

SOPA DE GALETS

AMB PILOTA

CALAMARS I NUGGETS AMB XIPS

FEM SONAR LES CASSOLES…

ELS 12 RAÏMS

TURRÓ DE XOCOLATA I NEULES                                                        

A PARTIR DE LA 13:00h  I FINS LES 15:30h HI HAURAN PARADETES DE LA ... “FIRA DEL MENJADOR”

 

Durant els dies de tallers, hem estat realitzant manualitats  amb motius nadalencs... on podreu trobar tot allò que us agradi més!!!

 

 

                                                                                                 ORGANITZA:

Equip de monitors/es de l’escola Pau Vila/Teno

Venda de Calendari 2016

Com ja us varen informar l'Ampa ha fet una sesió fotografica dels nens de l'escola i l'ha impres en un calendari anual en tamany DinA-4, amb fotografies de totes les clases. El treball ha quedat magnific i de ben segur que us agradarà. Aquests calendaris es posaran a la venda els propers10, 11, 16, 17 i 18 a les hores d'entrada i sortida dels nens. Tenen un preu de 7€ i d'un inici hi haurà una limitació de 3 calendaris per familia.

 

Como ya os informaron el Ampa ha realizado una sesión fotografica de los niños de la escuela y la ha imprimido en un calendario de tamaño DinA-4, con fotografias de todas las clases. El trabajo ha quedado magnífico y seguro que os gustará. Estos calendarios se pondrán a la venta los próximos 10, 11, 16, 17 y 18 a las horas de entrada y salida de los niños. Tienen un precio de 7€ i de un inicio habra una limitación de 3 calendarios por familia.

Sortida al Centre Interactiu del Pei

Avui dissabte 14 de novembre uns quants alumnes de l'escola Pau Vila amb els seus pares ens hem desplaçat a Mercabarna per veure el Centre Interactiu del Peix. La visita ha estat molt interessant, ja que era un museu que permitia interactuar per mostrar quin és el camí que fa el peix de la mar a la nostra taula. El resultat de l'excursió ha estat molt positiva tant per pares com per nens i per si algú en tenia dubtes per acomiadar-nos ens han preparat un pica pica de mar increïble. En podreu verure algunes fotos a la pestanya de galeries, tant de la web com del Facebook.

Per cert hem aprés coses curioses com aquesta

Sabeu la diferencia en castellà de "Pez" y "Pescado"? podeu respondre a comentaris, en uns dies us donem la resposta

Hoy sábado 14 de noviembre unos cuantos alumnos de la escuela Pau Vila con sus padres nos hemos desplazado a Mercabarna para ver el Centro Interactivo del Pescado. La visita ha sido muy intersante, ya que el museo permitía interactuar para mostrar cual es el camino que hace el pescado de la mar a nuestra mesa. El resultado de la excursión ha sido muy positivo tanto para padres como para los niños y por si alguien tenía aun dudas para despedirnos nos han preparado un pica pica de mar increible. Podréis ver algunas fotos en la pestaña de galerías, tanto de la web como del Facebook

Por cierto hemos aprendido cosas curiosas como esta

¿Sabeis la diferencia en castellano entre "Pez" y "Pescado"? Podéis responder en comentarios, en unos días os damos la respuesta